Hayatilah..

Glitter text generator
zwani.com myspace graphic comments

7 Keajaiban Dunia...Chichen Itza, MexicoThe Roman Colosseum, Italy
The Taj Mahal, India
Petra, JordanChrist Redeemer, BrazilThe Great Wall, ChinaMachu Picchu, PeruMenjadi satu persoalan didada ini, adakah lagi keajaiban dunia yang masih tidak dilihat oleh manusia pada hari ini..??

berjuta perkara yang ajaib yang masih belum dilihat oleh manusia dan yang tidak diiktiraf oleh manusia sebagai keajaiban dunia...

Seorang guru darjah 3 membuat satu kuiz didalam kelas nya dengan bertanyakan 'Apakah 7 keajaiban di Dunia yang murid2 semua tahu..??' ramai murid2 mengangkat tangan dan memberi jawapan seperti keajaiban2 yang diiktiraf manusia di atas..tetapi ada seorang pelajar yang diam tanpa memberi sebarang jawapan.. cikgu tersebut bertanyakan kepada murid tersebut 'apakah yang kamu tahu tentang keajaiban dunia' murid itu menjawab ' mata yang dpt melihat, hidung yang dapat menghidu, telinga yang dapat mendengar,mulut yang dapat berkata-kata,lidah yang dapat merasa, tangan yang dapat menyentuh serta otak yang berfungsi menggerakkan seluruh pergerakkan'..
itulah keajaiban dunia yang paling hampir dengan kita....wallahuwalam...

ITULAH KEKUASAALAN ALLAH

1 comment:

Siti Nur Aishah said...

like! *sebab xjumpe cari butang like ;)
y budak tu part plig best. betul, kite xsedar pon.
Masyallah.

Post a Comment

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 Putera Kegembiraan |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...